
- 2024-03-04
- وبلاگ
- ثبت نظر
دندان یکی از اصلی ترین اعضا در صورت است که تاثیر بسزایی در زیبایی ما دارد. دندان ها علاوه بر عملیات جویدن غذا و زیبایی لبخند با پر کردن عضلات گونه زیبایی ما را چند برابر می کنند. اما مشکل از روزی آغاز می شود که دندان خراب شود، بدتر آنکه دندان های جلو دچار خرابی و پوسیدگی شوند، در این زمان اولین راهی که به نظر ما می رسد عصب کشی و روکش کردن دندان است.
عصب کشی زمانی صورت می پذیرد که عفونت به کانال و اعصاب دندان رسیده باشد. در عصب کشی ابتدا دندان پزشک ناحیه مورد نظر را تمیز می کند، سپس عفونت را از بین می برد و در نهایت آن را می پوشاند. این روش علاوه بر درمان عفونت از گسترش آن به دندان های دیگر هم جلوگیری می نماید. تنها زمانی می توان عصب کشی دندان جلو یا سایر دندان ها را انجام داد که فرد علائم زیر را داشته باشد.
حساسیت
دندان فرد ممکن است قبل از آنکه دردی را احساس کند نسبت به سرما و گرما حساس شود.
درد
اولین علامت درد در هنگام خوردن رخ می دهد، سپس درد مستمر شده و شدیدتر از حالت معمول می شود.
ورم لثه
ورم لثه رایج ترین نشانه از عفونت دندان است. در صورتی که با لمس لثه دچار درد می شوید پس حتما دندان شما نیاز به عصب کشی دارد.
تغییر رنگ
در صورتی که در دندان جلو یا قاعده لثه ها تیرگی ایجاد شود، خصوصا اگر لکه خاکستری یا سیاه در جایی که حفره ایجاد شده به وجود آید می تواند نشان دهنده وسیع شدن پوسیدگی باشد.
مراحل عصب کشی دندان جلو
عصب کشی دندان جلو شامل فرآیندی پیچیده می باشد. معمولا عصب کشی در 2 الی3 جلسه انجام می گیرد و شامل مراحل زیر است.
آماده سازی
دندانپزشک برای تشخیص شکل دندان و تحلیل شکل عفونت نیازمند عکس دندان می باشد. عکس دندان توسط اشعه ایکس گرفته می شود. دندانپزشک برای اینکه دندان را کاملا بی حس کند ماده بی حسی را در ناحیه مورد نظر تزریق می کند، اینکار برای این است که فرد دردی را حس نکند. دندانپزشک یک پلاستیک محکم و نازک و یک بند دندانی را بر روی دندان های دیگر قرار می دهد، تا فقط دندان آسیب دیده قابل مشاهده باشد. سپس برای دسترسی به منفذ دندان آن را سوراخ می کند.
حذف مغز دندان
دومین مرحله از عصب کشی دندان جلو حذف مغز دندان است. در این مرحله برای جلوگیری از تجمع باکتری ها و عفونت، بافت نرم داخل کانال ریشه دندان باید با دقت خارج گردد. این فضا در نهایت به صورت کامل مسدود می گردد بنابراین پزشک تمام بافت را خارج می کند.
تمیز کردن
پس از حذف کامل مغز دندان دندانپزشک یا متخصص عصب کشی باید برای جلوگیری از تشکیل آبسه فضای داخلی دندان را تمیز کنند. دندان با آب یا سدیم کلرید شسته می شود تا باکتری ها یا هر جزء باقی مانده ای که در آن است حذف شود. در صورت عفونت شدید پزشک در این مرحله دارو تزریق می کند.
مسدود کردن
عصب کشی دندان جلو تنها معطوف به تمیز کردن و خارج کردن عفونت نیست. پس از تمیز شدن و خروج عفونت پزشک کانال را مسدود می کند . اینکار از ورود مجدد باکتری به حفره جلوگیری می نماید.
پر کردن
پر کردن معمولا در جلسه دوم صورت می پذیرد. اینکار برای مسدود کردن حفره ای که در مرحله اول ایجاد شده بود انجام می گیرد. متخصص عصب کشی یا دندان پزشک از خمیری مخصوص برای اینکار استفاده می کند.
قرار دادن تاج
ممکن است دندان عصب کشی شده دچار ترک خوردگی شود. برای جلوگیری از این کار پزشک تاجی را روی دندان آسیب دیده قرار می دهد.